Douro Riviercruise Portugal

Groepsreis Cruise Portugal | Neptune Reizen - Reisbureau Izegem

Hoogtepunten

Korte reisbeschrijving

Laat je betoveren door de culturele rijkdom en natuurschoon van de Douro-vallei in het noorden van Portugal. Het unieke landschap met zijn dorpjes, wijngaarden, kerken en kloosters is bovendien Unesco Werelderfgoed. Het oude Portugese koninkrijk heeft heel wat middeleeuwse en barokke weelde voor je in petto. De ideale formule? Een riviercruise langs de gouden Douro-rivier!

Programma

Dag 1: Brussel → Porto
Lijnvlucht naar Porto. Transfer naar de haven en inscheping aan boord van de M/S Queen Isabel. Welkomstcocktail en -diner.

Dag 2: Porto → Régua → Pinhão
Vertrek vanuit Porto ’s morgens vroeg. Geniet de ganse voormiddag aan boord van je drijvend hotel, terwijl de mooiste landschappen aan je voorbijglijden. Kleine dorpjes liggen er als het ware middenin de olijf- en wijngaarden. Lunch aan boord. Aankomst in Régua in de vroege namiddag, poort tot de wijnregio Alto Douro.

In de namiddag vertrek je per autocar naar Lamego, een van de meest historische steden in de Douro Vallei. Begeleid bezoek aan de stad. Je bezoekt er de imposante bedevaartkerk Nossa Senhora de Remédios. De meer dan 600 treden van de dubbele trap, prachtig versierd met Azulejos, die leidt naar de kathedraal, werden in het verleden door de bedevaartgangers op de knieën beklommen! Je hebt er ook de mogelijkheid om het Museum van Lamego te bezoeken. Dit museum huisvest een interessante collectie schilderijen van Portugese kunstenaars en Vlaamse wandtapijten.

’s Avonds diner in een prachtig wijnlandgoed, in het hart van de wijnstreek. Daarna terugkeer naar het schip in Pinhão en overnachting aan boord.

Dag 3: Pinhão → Vega Terron → Castelo Rodrigo
’ s Morgens vaart het schip naar Vega Terron, gelegen aan de Spaanse grens. We varen door de diepe valleien van de Douro, verbreed door verschillende dammen die het stroomgebied regelen en een groot deel van de elektriciteit in Portugal produceren. Lunch aan boord.

In de namiddag excursie naar Castelo Rodrigo. Op de top van een heuvel domineert dit middeleeuws dorp. Wandeling door de smalle, steile straatjes van het dorp, met prachtige gevels en ramen in Manuelstijl. Bezoek aan de ruïnes van het kasteel en de Reclamador kerk.

’s Avonds, diner van de kapitein en overnachting aan boord.

Dag 4: Vega Terron → Salamanca → Barca D’Alva
Vertrek per autocar voor een dagexcursie naar Salamanca, geklasseerd als Unesco Werelderfgoed voor de pracht en praal van de oude stad.

Panoramische stadsrondrit langs onder meer de Plaza Mayor, een van de mooiste, monumentale pleinen van Spanje.
Bezoek aan de universiteit en de Nieuwe Kathedraal, gebouwd tussen de 16e en de 18e eeuw, een prachtige mix van gotiek, renaissance en barok. De gevel is fantasierijk afgewerkt met fijn snijwerk en stenen figuren en binnenin met rijk versierde gewelven.

Lunch met lokale specialiteiten in een restaurant in de stad. Vrije tijd in de namiddag om verder te flaneren door de smalle straatjes van deze historische parel. Terugkeer aan boord in Barca D’Alva. Diner en overnachting aan boord

Dag 5: Régua → Mateus
In de voormiddag vaart het schip terug richting Régua, doorheen de romantische vallei van de Douro in een uniek kader tussen de wijngaarden. Lunch aan boord.

In de namiddag bezoek aan een prachtig wijnlandgoed met schitterend uitzicht over de Douro Vallei. Vervolgens bezoeken we het Paleis van Mateus, een elegant landhuis uit de 18de eeuw, een echte parel van barokkunst. De tuinen zijn wondermooi met bloemenpaden, exotische planten en geurende bloesems. Terugkeer aan boord in Régua, diner en overnachting.

Dag 6: Varen → Porto
In de voormiddag varen we richting Porto met aankomst rond de middag. Lunch aan boord. In de namiddag, vertrek per autocar voor het stadsbezoek aan Porto. Gelegen aan de monding van de Douro, spreidt de stad zich uit over een aantal heuvels met uitzicht op de rivier. Het historische centrum prijkt op de werelderfgoedlijst van Unesco. Met haar bruggen, monumenten, Azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten is de stad een lust voor het oog.

In het hart van het historische centrum bezoekt u de kathedraal ‘Sé’, waarvan het plein een prachtig uitzicht biedt op de rivier en de daken van de stad. De romaanse vestingkerk werd herbouwd in de 17e en 18e eeuw, maar is toch een van de oudste monumenten van de stad. Het bezoek aan de stad eindigt in een van de wijnkelders (Portohuis) met proeverij. ’s Avonds diner en folkloreshow aan boord.

Dag 7: Guimaraes → Braga
’s Morgens vertrek per autocar naar Guimaraes, gelegen in het noordwesten van Porto en geboortestad van de eerste koning van Portugal, Alfonso Henriques. Ontdek het historische centrum, langs het Largo da Oliveira (olijfboomplein) en bezoek het kasteel van de hertogen van Braganca, waarvan de architectuur doet denken aan de kastelen van Bourgogne. Lunch in een plaatselijk restaurant.

In de namiddag bezoek aan Braga, ook bekend als het ‘Rome van Portugal’. Braga is tot op vandaag nog steeds een van de belangrijkste religieuze centra van het land. Wandeling door het historische centrum van de vele kerken en indrukwekkende gebouwen. Bezoek aan de kathedraal, gebouwd in de 12de eeuw, het symbool van de stad en de oudste kathedraal van Portugal.

’s Avonds afscheidsdiner en fadoconcert aan boord.

Dag 8: Porto → Brussel
Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven. Lijnvlucht naar Brussel.

M/S Queen Isabel:
M/S Queen Isabel is een prachtig schip, uniek op de Douro. Een luxueus en elegant schip dat plaats biedt aan 118 passagiers. Je kan in alle comfort genieten van een schitterende vaart langs de Douro in combinatie met de Portugese levenskunst. 
Het schip beschikt over luxueuze en prachtig ingerichte kajuiten, een excellente service en een uitstekende keuken. Er is geen betere manier om Portugal te ontdekken.

Gemeenschappelijke ruimtes
De M/S Queen Isabel is een drijvend luxehotel! Geniet volop tijdens het varen op het Zonnedek, met de vele ligstoelen en een zwembad. Alle activiteiten gaan door in de gezellige bar/salon op het Panoramadek, vooraan het schip, met comfortabele zetels. Op het Bovendek bevindt zich het restaurant, met alle dranken inbegrepen tijdens de maaltijden. De maaltijden worden bovendien gereserveerd in één dienst. Er is overdag koffie en thee ter beschikking aan boord. Op het hoofddek bevindt zich de fitnessruimte en een massagesalon (betalend). Er is ook een lift vanaf het Hoofddek tot het Panoramadek.

Kajuiten
Alle 59 kajuiten op het schip zijn buitenkajuiten en zijn verdeeld over 3 dekken. Ze zijn uitgerust met 2 aparte bedden die kunnen samen geschoven of uit elkaar gezet worden, airco, televisie, haardroger, kluis, douche en toilet.

Op het Panoramadek beschikken alle kajuiten over een privébalkon: 18 luxe kajuiten met een oppervlakte van 20m², en 2 suites met een oppervlakte van 30m². De suites hebben ook een apart salon.

Op het Bovendek bevinden zich 23 luxe kajuiten van 15m², met een groot schuifraam.

Op het Hoofddek hebben de 13 kajuiten een oppervlakte van 15m² en is het raam iets kleiner (hoog venster dat niet geopend kan worden).

Prijs

Prijs op aanvraag.

Inbegrepen

 • Begeleiding door ons kantoor
 • Transfer per autocar vanuit Izegem naar de luchthaven (Zaventem) en terug
 • Rechtstreekse vluchten Brussel – Porto – Brussel (in economy)
 • De transfer luchthaven/schip/luchthaven
 • 7 overnachtingen aan boord van de M/S Queen Isabel 5*
 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8
 • Dranken bij de maaltijden aan boord (water, wijn, bier, soft drinks, koffie of thee)
 • Dranken bij de maaltijden op excursie (water, wijn, soft drinks, koffie of thee)
 • Alle excursies zoals vermeld in het programma met hoofdtelefoon
 • Folkloreshow en fado-avond aan boord
 • Diner in een prachtig wijnlandgoed, in het hart van de wijnstreek, dranken inbegrepen
 • Verschillende wijnproeverijen
 • Bagagedragers voor de cruise
 • De luchthaventaksen en haventaksen (variabel en onderhevig aan wijzigingen)

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • Servicekosten voor het boordpersoneel (€ 7 per dag per persoon), gidsen en chauffeurs tijdens de excursies
 • Verzekeringen :

  • Annulatieverzekering aan 5% op de reissom
  • Volledige reisverzekering (annulatie + bagage + assistance) aan 7% op de reissom

Interesse in deze reis?

Reisaanvraag

Douro Riviercruise Portugal