Fly & Drive Rondreis Santo Domingo, Samaná en Punta Cana

Eind februari ging Ann op rondreis naar de Dominicaanse Republiek. Voorbij de witte stranden, palmbomen en luxeresorts, valt in de Dominicaanse Republiek namelijk ook heel wat te beleven. Treed in de voetsporen van Christoffel Columbus, neem een duik bij de ingesloten waterval van El Limón en verken de exotische natuur van Ojos Indígenas. Deze en andere verborgen parels ontdek je best tijdens een verrassende fly & drive vakantie. Op eigen tempo reis je van Santo Domingo naar Punta Cana.

Santo Domingo, Fly-drive Rondreis Santo Domingo, Samana en Punta Cana , Dominicaanse Republiek | Neptune Reizen - TUI Agent Reisbureau Izegem
Playa Macao, Fly-drive Rondreis Santo Domingo, Samana en Punta Cana , Dominicaanse Republiek | Neptune Reizen - TUI Agent Reisbureau Izegem
Los Haitises, Fly-drive Rondreis Santo Domingo, Samana en Punta Cana , Dominicaanse Republiek | Neptune Reizen - TUI Agent Reisbureau Izegem

Santo Domingo, in de voetsporen van Columbus

Santo Domingo, hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, was een belangrijke plek voor Christoffel Columbus en zijn ontdekking van De Nieuwe Wereld. Hier is Basilica Menor de Santa Maria gevestigd, de allereerste kathedraal op het hele Amerikaanse continent. Vanuit de historische kern van deze koloniale stad raakte de westerse cultuur verspreid over heel Amerika.

Het oude stadsdeel is beschermd als Unesco Werelderfgoed. Santo Domingo werd gebouwd volgens een rasterpatroon van 16 straten, kenmerkend voor de later opgetrokken steden van De Nieuwe Wereld. Dit maaswerk vormt een prachtig parcours door de koloniale geschiedenis. Langs pittoreske straten wandel je langs de oudste bouwwerken van het hele continent. Hoogtepunten zijn het Paleis van Diego Columbus, de ruïnes van het Klooster van San Francisco en het kasteel van Ozama.

Walvissen en watervallen in Samaná

Veel Dominicanen zullen “Samaná” antwoorden, wanneer je hen vraagt naar het mooiste deel van hun land. De plek aan de noordkust is een van de best bewaarde geheimen van de Dominicaanse Republiek. Niet alleen de traditionele charme en het ontspannen sfeertje zijn hier een zaligheid, Samaná heeft ook een Europees tintje.

Een unieke manier om Samaná te verkennen is een paardrijtocht door de jungle. Bestemming: de watervallen van El Limón, helemaal ingesloten door tropische wildernis. Het water valt zo’n 50 meter naar beneden in een klein meer. Een feeëriek plaatje waar je heerlijk kan zwemmen.

Aan de Baai van Samaná ben je in de winter getuige van de walvissenmigratie. Daar zoeken jaarlijks tot 5.000 bultrugwalvissen de warme temperaturen op voor het paarseizoen. Er bestaat geen betere plek waar je de grootste zoogdieren ter wereld in het wild van zo dichtbij kan zien.

Nationaal park Los Haitises

Daarna ga je verder naar het nationaal park Los Haitises, enkel bereikbaar per boot. Hier treed je binnen in een wereld van tropische vegetatie, kliffen en meer dan 100 vogelsoorten. De grotten van het natuurpark waren ooit heimelijke opslagplaatsen vol piratengoud. Meer zelfs, hier werden enkele scènes opgenomen voor de Disney-kaskraker Pirates of the Caribbean.

Ann in Santa Domingo, de Dominicaanse Republiek, Caraïben

La Romana

Hou onderweg naar Punta Cana zeker halt in La Romana. Hier tref je Altos de Chavón, een reconstructie van een 16e-eeuws mediterraans dorp, handgemaakt door lokale ambachtslieden. Het amfitheater in Griekse stijl telt 5.000 zitplaatsen en was ooit het decor voor optredens van Pet Shop Boys, Julio Iglesias en Frank Sinatra.

De Sint-Stanislaskerk in het dorp is dan weer een geliefde locatie voor trouwers. De kerk dankt zijn naam aan de gelijknamige Poolse patroonheilige, toen Paus Johannes Paulus II zijn heilige as daar achterliet.

Verlengde strandvakantie Punta Cana

Laatste stop is Punta Cana, wereldberoemd om zijn witte stranden en azuurblauwe wateren. De schilderachtige bestemming is een van de snelst groeiende hotspots van de Caraïben.

Ga vissen in Cap Cana, zeil langs de kustlijn van Bávaro of waag je op een surfplank aan de golven van Playa Macao. De lagunes van het Ojos Indígenas natuurpark zijn landinwaarts dan weer ideaal voor een wandeling door de exotische natuur. Mag je reis nog wat langer duren? Geniet gerust nog enkele dagen na in Punta Cana tijdens een verlengde strandvakantie. We kunnen ten zeerste een van de Iberostar Resorts langs het idyllische strand van Bavaro aanbevelen.

Strandvakantie Bávaro, Dominicaanse Republiek, Caraïben

Interesse?

Reisaanvraag

Fly & Drive Rondreis Santo Domingo, Samaná en Punta Cana