Groepsreis Cruise Baltische Staten

Hoogtepunten

Korte reisbeschrijving

Verken de Duitse middeleeuwse architectuur, de smalle kronkelige grachten in Zweden en de imposante monumenten in Rusland (inclusief verblijf met overnachting in Sint-Petersburg en een bezoek aan de kathedraal). Tijdens deze groepsreis maken we een cruise naar maar liefst 8 betoverende steden!

Programma

Dag 1: Amsterdam, Nederland

Dag 2: Op zee

Dag 3: Kopenhagen, Denemarken
Kopenhagen is een van de gemakkelijkste Europese hoofdsteden om verliefd op te worden. Het uitzicht op oude gebouwen, geplaveide straten en de met torens en torentjes gespikkelde skyline die het een sprookjesachtige charme verleent; niet voor niets was dit de thuisbasis van de schrijver Hans Christian Andersen. Maar vergis u niet: Dit is een door en door moderne stad met internationale allure.

Dag 4: Warnemunde (Berlijn), Duitsland
Ontdek Berlijn tijdens deze cruise en bezoek historische locaties, kunstgaleries en musea. Berlijn kan aanvoelen als de uitzondering onder de Europese hoofdsteden. Rome, Londen en Parijs ontpopten zich als belangrijke steden tijdens de periode van het Romeinse Rijk, maar Berlijn werd pas gesticht in de dertiende eeuw en werd pas een belangrijk commercieel centrum in de negentiende eeuw.

Dag 5: Op zee

Dag 6: Tallinn, Estland
Aan de kust van de Baltische Zee ligt Tallinn, Estlands grootste, onwerkelijk charmante stad. De oudste hoofdstad van Noord-Europa, daterend uit de 12e eeuw, is ook een van de best bewaarde. Een groot deel van de oude stad werd gebouwd toen het een bruisende haven in het netwerk van Hanzesteden was.

Dag 7: Sint-Petersburg, Rusland
Sint-Petersburg in Rusland is ontstaan vanuit de visie van één man, tsaar Peter de Grote, aan het begin van de 18 eeuw, en was 200 jaar de hoofdstad van het land, tot aan de Russische revolutie. Poesjkin noemde het Ruslands ‘venster naar Europa’ en net als Venetië en Amsterdam, twee steden die Peter inspireerde, was de stad gebouwd op een netwerk van kanalen.

Dag 8: Sint-Petersburg, Rusland

Dag 9: Helsinki, Finland
De hoofdstad van Finland, Helsinki, wordt soms overschaduwd door zijn grotere Scandinavische tegenhangers, Kopenhagen en Stockholm, maar de stad heeft zijn eigen bijzondere stijl en aantrekkingskracht. Een levendige kunst- en muziekscene bloeit te midden van schitterende Art Nouveau-gebouwen en traditionele cafés.

Dag 10: Stockholm, Zweden
De Zweedse hoofdstad Stockholm, verspreid over meer dan een dozijn eilanden verbonden door bruggen, behoort tot de Europese steden waar moeiteloos genieten het gemakkelijkst is. Ga naar Stockholms elegante Östermalm met zijn chique interieurdesignwinkels, het groene Djurgården, oud Gamla Stan, en trendy Södermalm.

Dag 11: Op zee

Dag 12: Kiel (Hamburg), Duitsland
Hamburg, op slechts 90 kilometer afstand met de auto of trein van de haven van Kiel, is een van de meest kosmopolitische steden van Duitsland. Het karakter van de stad wordt bepaald door de indrukwekkende rivier de Elbe, die langs stijlvolle woonwijken stroomt op weg naar de Noordzee.

Dag 13: Arhus, Denemarken
De op één na grootste stad van Denemarken staat vaak wat in de schaduw van haar bekendere grote zus. Maar deze pittoreske plaats met kronkelende kanalen en geplaveide straten heeft net zoveel charme als de hoofdstad, maar dan zonder alle toeristen.

Dag 14: Op zee

Dag 15: Amsterdam, Nederland

Prijs

Prijs op aanvraag

Inbegrepen

Later meer info

Niet inbegrepen

Later meer info

Interesse in deze reis?

Reisaanvraag

Groepsreis Cruise Baltische Staten