Reeds volzet !

Groepsreis Egypte 2024: Caïro en Nijlcruise

VOLZET

Hoogtepunten

Korte reisbeschrijving

Egypte nodigt uit om op ontdekking te gaan naar een ontelbaar aantal monumenten en schatten die getuigen van een rijk en mysterieus verleden. Sinds mensenheugenis bepaalt de Nijl het leven van de bewoners.

Programma

Maar het land heeft nog veel meer te bieden, zoals de megalopolis Caïro waar traditie en moderniteit samengaan. Neptune Reizen organiseert in 2024 een 10-daagse groepsreis met vertrek op 14 maart 2024. We verblijven 2 nachten in Cairo. Cairo is de hoofdstad van Egypte en is met oude wijken, kerken, synagoges en piramides een geweldig begin van deze reis door Egypte. Na een binnenlandse vlucht naar Luxor schepen we daarna in voor onze 8-daagse Nijlcruise.

Dag 1: Heenvlucht naar Cairo

We vertrekken vanuit Izegem naar Brussels Airport voor een rechtstreekse vlucht naar Cairo. Ter plaatse is er een transfer voorzien naar het 5*hotel Concorde El Salam. (of gelijkwaardig) 

-avondmaal-

Dag 2: Cairo

We starten de dag met een bezoek aan  het Plateau van Gizeh. Hier bewonderen we één van de 7 antieke wereldwonderen , namelijk de drie piramides met de sfinx. Het grootste bouwwerk, de piramide van Cheops is tevens het oudste. Lunch is voorzien . Daarna bezoeken we Memphis en Sakkara die op ongeveer 20 km ten zuiden van Gizeh liggen. Op de site van Memphis bewonderen we de albasten Sfinx en de kolos van Ramses II. Sakkara is de grootste en oudste begraafplaats van Egypte. Deze indrukwekkende site dankt zijn bekendheid grotendeels aan de trappen piramide van Koning Djoser alsook aan de ‘mastaba’ of begraafplaatsen van adellijke personen.

Optioneel: In de avond ‘klank- en lichtspel’ bij de piramiden (± € 55 p.p.)

We nemen de bus terug naar het hotel waar het diner voorzien wordt. 

-ontbijt, lunch en avondmaal- 

Dag 3: Cairo – Luxor 

Na het ontbijt kunnen we de dag starten met een bezoek aan het Egyptisch museum van Cairo. Hier zullen we de bekendste verzameling van het museum kunnen bewonderen, namelijk de inhoud van het graf van Toetanchamon. Het middagmaal is voorzien in een lokaal restaurant. Daarna bezoeken we de citadel die ons een panoramisch uitzicht over de stad biedt. Vervolgens bezoeken we de weelderige moskeeën El Azhar, Sultan Hassan en Mohammed Ali. We sluiten ons verblijf in Caïro af met een wandeling door de soeks van Khan El Khalili, de meeste pittoreske bazaar en handelswijk van Cairo.

In de loop van de namiddag is de transfer voorzien naar de luchthaven van Caïro voor de binnenlandse vlucht naar Luxor. We checken in op ons cruiseschip MS Princess Sarah 5* voor een 8-daagse Nijlcruise.

-ontbijt, lunch en avondmaal- 

Dag 4: Luxor – Edfu 

Vandaag bezoeken we  o.a de kolossen van Memnon met de tempel van Hatsjepsoet. De kolossen zijn twee reusachtige standbeelden van 20 m hoog. We wandelen naar de Vallei der Koninginnen waar we tientallen grafmonumenten kunnen terugvinden. In de Vallei der Koningen, ten westen van de Koninginnenvallei , werden er prachtige tempels opgericht als begraafplaats voor de farao’s. Een voorbeeld hiervan is het graf van Toetanchamon.

We varen verder naar Edfu. De Lunch en het avondmaal worden aan boord voorzien.

-ontbijt, lunch en avondmaal- 

Dag 5: Edfu – Aswan

De tempel van Edfu is prachtig bewaard gebleven.  Deze tempel met een lengte van  137 meter is de tweede grootste tempel van het land. 

Alle maaltijden worden aan boord voorzien. Daarna varen we verder naar Aswan.

-ontbijt, lunch en avondmaal- 

Dag 6: Aswan

In de ochtend bezoeken we de tempel van Philae in Aswan.
De tempel werd gebouwd op het eiland Agilika en is gewijd aan de Egyptische godin Isis.  Een bezoek aan de Hoge Dam en de  Onvoltooide Obelisk staan ook op ons dagprogramma.  Lunch en avondmaal worden aan boord voorzien.

Optioneel: In de namiddag is het mogelijk om een boottocht met feloek te doen rond de eilanden op de Nijl (± € 30 p.p.)

-ontbijt, lunch en avondmaal-

Dag 7: Aswan

Vandaag is een vrije dag voorzien en hebben we ook de keuze tussen verschillende aktiviteiten.

Optioneel: vertrek ’s morgens vroeg met de autocar om de tempel van Aboe Simbel te bezoeken. Het is een van de mooiste en meest volmaakte tempels. De tempel is uitgehouwen in de rotsen en ligt verscholen in de Nubische woestijn. Deze uitstap is zeker aangeraden en niet te missen! (± € 110 p.p.)

Lunch wordt aan boord voorzien. In de namiddag vrije keuze activiteiten.

Optioneel: Bezoek Nubisch museum (± € 40 p.p.)

Optioneel: Bezoek Nubisch dorpje (± € 30 p.p.)

Optioneel: Klank- en lichtspel aan de tempel van Philae bijwonen (± € 30 p.p.)

’s Avonds wordt het avondmaal op de boot voorzien.

-ontbijt, lunch en avondmaal- 

Dag 8: Aswan – Kom Ombo – Luxor

Vandaag staat een bezoek aan de tempel van Kom Ombo op het programma. Varend over de Nijl zien we  de tempel van Kom Ombo al opdoemen ver voordat we in de buurt zijn.

De site van Kom Ombo of Pa-Sobek  bevat belangrijke overblijfselen van een tempel die uniek is in zijn soort: het is in feite een dubbele tempel waarvan het eerste gedeelte gewijd is aan Sobek, de god van de vruchtbaarheid met zijn krokodillenkop, en het tweede gedeelte aan Horus de Grote, god van de oorlog met de valkenkop. • Verder met de boot naar Edfou en middagmaal aan boord.Via de sluis van Esna varen we richting Luxor .  

-ontbijt, lunch en avondmaal- 

Dag 9: Luxor

Vandaag  ontdekken we de rechternijloever met een bezoek aan de tempels van Luxor en Karnak. Aan de oevers van de Nijl ligt de tempel van Luxor , een schitterend overblijfsel uit de periode dat Thebe nog de hoofdstad was van het koninkrijk . Op 3 km afstand ligt de tempel  van Karnak,  zonder twijfel de meest indrukwekkende van het land. Karnak is de grootste zuilentempel ter wereld met maar liefst 134 zuilen van 23 m hoog. Lunch en avondmaal worden aan boord voorzien.

Optioneel: In de avond klank- en lichtspel aan de tempel van Karnak (± € 45 p.p.)

-ontbijt, lunch en avondmaal- 

Dag 10: Luxor – Brussel 

Na een vroeg ontbijt aan boord , ontschepen we en is de  transfer voorzien naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel (via Cairo) 

-ontbijt- 

Prijs

Prijs € 2.360 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Uitstappen en volpension inbegrepen.

Inbegrepen

 • Transport van Izegem naar luchthaven Zaventem en terug
 • Nederlandstalige begeleiding door ons kantoor gedurende de volledige reis
 • Nederlandssprekende gids-egyptoloog ter plaatse gedurende de cruise
 • de heen- en terugvlucht met Egyptair of gelijkwaardig in ‘economy class’ vanuit Brussel
 • de luchthaventaksen & fueltoeslagen aan € 358,53/pers (van toepassing op 26/05/23)
 • De vermelde transfers
 • volpension gedurende de cruise
 • de vermelde excursies gedurende de cruise (zie beschrijving)
 • het vervoer van de ruimbagage : 20 kg bagage per persoon
 • btw
 • bijdrage tot het Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Eventuele koersschommelingen of kerosinetoeslagen ( dd 26 mei 2023: 1 euro = 34 Egyptische ponden)
 • het visum aan +/- 26€ pp (ter plaatse te betalen)
 • de eventuele bijstands- en/of annuleringsverzekering
 • de dranken en de niet voorziene maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien aan +/- 70€ pp ( ter plaatse te betalen )  De fooi voor de lokale gids is niet inbegrepen in dit bedrag.

Interesse in deze reis?

Reisaanvraag

Groepsreis Egypte 2024: Caïro en Nijlcruise