Groepsreis Lapland 2022

Vroegboekkorting van 50€ pp bij reservatie voor 1 juni ! Inschrijvingen zijn gestart
Groepsreis Lapland | Neptune Reizen - Reisbureau Izegem

Hoogtepunten

Korte reisbeschrijving

Na het grote succes van onze groepsreis Lapland in februari 2020 hebben we beslist om Lapland nogmaals in ons programma voor 2022 op te nemen.

Ben je op zoek naar een once-in-a-lifetime ervaring met unieke excursies en een liefhebber van een verfijnde Scandinavische keuken? Aarzel niet en schrijf je nu in.

Of contacteer ons gerust voor meer informatie.

Deze reis is gegarandeerd bij een minimum van 12 deelnemers per groep.

Groepsreis IJsland | Neptune Reizen - Reisbureau Izegem

Programma

We hebben tot 2 maal toe FANTASTISCH NIEUWS !

 1. Voor deze groepsreis kunnen we de volledige lodge enkel en alleen voor onze eigen klanten reserveren. Concreet betekent dit dat ENKEL ONZE KLANTEN van deze prachtige locatie gaan kunnen genieten .
 2. We bieden in 2022 ook 2 verschillende programma’s aan . Ga je voor het ‘STANDAARDPROGRAMMA ’ of ben je meer te vinden voor ons ‘EXTRA PROGRAMMA’? Kijk vlug hieronder voor meer details.


ONS STANDAARDPROGRAMMA

Dag 1: Zondag 6 februari 2022

Vertrek vanuit Izegem naar Brussels Airport voor de rechtstreekse vlucht naar Zweeds Lapland. (Pagala of Kitilla)

Transfer naar de Arctic River Lodge. Na de lunch passen van de thermische kledij en overlopen van het programma. ’s Avonds heerlijk diner in de lodge.

Dag 2: Maandag 7 februari 2022

Bezoek aan de huskykennel en kennismaking met de honden en verzorgers. Daarna klaar voor vertrek voor een halve dagtocht met de huskyslee. Geniet van de rust en de stilte terwijl de honden je voorttrekken doorheen het desolate landschap. (2,5 uur 2 personen per slee)

Na de middag kan je ervoor kiezen een extra activiteit te boeken of er zelf op uit te trekken. Maak een lange wandeling of maak gebruik van de langlaufski’s. Vanaf 15u kan je ook lekker relaxen in de sauna.

Dag 3: Dinsdag 8  februari 2022

In de voormiddag is er een briefing van de gids en begeleider.

Na de middag op weg met de sneeuwscooter, het Lapse transportmiddel bij uitstek. We rijden langs prachtig bevroren meren en rivieren en door oeroude bossen (2 personen per scooter, 2,5 uur). Duffel je maar goed in zodat je ten volle kan genieten van deze spectaculaire beleving !

Na het diner neemt de gids je mee voor een sneeuwschoenwandeling op zoek naar het beste plekje om het noorderlicht te spotten.

Dag 4 :  Woensdag 9 februari 2022

Een vrije dag  in Lapland. Trek er zelf op uit met het beschikbare materiaal: langlaufen, sneeuwraketten, sleetjes … (gratis). Natuurlijk kan je ook gewoon relaxen of de huskykennel bezoeken. Of samen met vrienden of je geliefde uitrusten in de jacuzzi en traditionele Finse sauna (wellness ter plaatse te reserveren).

Toch zin in enkele optionele excursies ? (niet inbegrepen in de prijs, vooraf te reserveren).

Trek dan de rivier op met een ijsbuggy of neem plaats in een slede getrokken door de sneeuwscooter en rij richting de rendierenboerderij .

Een aanrader is de lange, begeleide sneeuwscooterexpeditie ‘The Great Rivers of Lapland’. Je rijdt niet alleen diep in de Lapse wildernis, maar ook over grote bevroren rivieren, een beklijvende ervaring én een indrukwekkende rit door ongerepte landschappen. Lijkt deze rit van 5 uren op de scooter jou te lang, opteer dan voor de excursie multidag . Ideaal als je wenst kennis te maken met de eigen huskykennel en zo met de honden gaat wandelen, je racet over het ijs met een ijsbuggy en je geniet van een typische Lapse lunch in de tipi.

Dag 5: Donderdag 10 februari 2022

Na het ontbijt wordt de warme kledij terug bezorgd aan de medewerkers van de lodge en vertrekken we terug richting luchthaven.
Terugvlucht vanuit Pagala of Kitilla  naar Brussels airport. Na aankomst staat onze bus ons terug op te wachten voor de transfer naar Izegem.

(De volgorde van het programma kan gewisseld worden en het dagprogramma kan elke dag geconsulteerd worden aan de receptie)

 

ONS EXTRA PROGRAMMA

Dag 1: Zondag 6 februari 2022

Vertrek vanuit Izegem naar Brussels Airport voor de rechtstreekse vlucht naar Zweeds Lapland. (Pagala of Kitilla)

Transfer naar de Arctic River Lodge. Passen van de thermische kledij en overlopen van het programma. ’s Avonds heerlijk diner in de lodge.

Dag 2: Maandag 7 februari 2022

Na het ontbijtbuffet starten we met onze eerste volle-dag activiteit.

We bezoeken de huskykennel die ook bij de lodge hoort. Deze huskykennel biedt onderdak aan 80 honden. Na een rondleiding en instructies vertrekken we voor onze husky dagtocht van 35 km ( 5 uren)  voor een rit doorheen de prachtig uitgestrekte bossen. Per 2 op een slede biedt de mogelijkheid om beurtelings te ‘ mushen ‘ . De lunch voorzien we in open lucht bij een kampvuur.

Rond 16 uur zijn we terug in de lodge en kunnen we lekker relaxen in de sauna of genieten van een drankje in de Woodland Bar. Het diner is terug voorzien om 18 uur.

Dag 3: Dinsdag 8  februari 2022

Na het dagelijkse ontbijtbuffet starten we met onze tweede onvergetelijke activiteit. Wat denk je van een 6-uur durende lange scootertocht door de wildernis, over bevroren meren en prachtig besneeuwde bossen ?

Een typisch Lapse lunch wordt terug voor ons klaar gemaakt boven een kampvuur.

Deze excursie gaat door met 2 personen per sneeuwscooter. Zo heeft elk de mogelijkheid om beurtelings te rijden. Vergeet vooral niet ondertussen ook die onvergetelijke foto’s te maken!

Rond 16 uur zijn we terug in de lodge om ons op te warmen in de hotelsauna of aan de open haard in de gezellige bar.

Ook vanavond staat terug een superlekker diner met lokale producten op het menu.

Dag 4 :  Woensdag 9 februari 2022

Een vrije dag  in Lapland die je naar wens kan invullen.

Gebruik de langlaufski’s of sneeuwschoenen om de omgeving te gaan verkennen op eigen tempo . Of waarom niet met de vrienden of je geliefde uitrusten in de jacuzzi en traditionele Finse sauna (wellness ter plaatse te reserveren) ? Nog even dat boek verder uitlezen aan de warme haard kan ook.

Toch zin in enkele optionele excursies ? (niet inbegrepen in de prijs, vooraf te reserveren).

Trek dan de rivier op met een ijsbuggy of neem plaats in een slede getrokken door de sneeuwscooter en rij richting de rendierenboerderij .

Je kan ook opteren voor de excursie multidag . Ideaal als je wenst kennis te maken met de eigen huskykennel en zo met de honden gaat wandelen, je racet over het ijs met een ijsbuggy en je geniet van een typische Lapse lunch in de tipi.

Na het diner kan je nog even naar buiten trekken om het noorderlicht te spotten of kies voor een activiteit waarbij je in de slede aan de sneeuwscooter op zoek gaat naar aurora borealis

Dag 5: Donderdag 10 februari 2022

Na het ontbijt wordt de warme kledij terug bezorgd aan de medewerkers van de lodge en vertrekken we terug richting luchthaven.
Terugvlucht vanuit Pagala of Kitilla  naar Brussels airport. Na aankomst staat onze bus ons terug op te wachten voor de transfer naar Izegem.

(De volgorde van het programma kan gewisseld worden en het dagprogramma kan elke dag geconsulteerd worden aan de receptie)

Ons verblijf in de Arctic River Lodge : 

 • Charmante comfort lodge
 • Kamers met privésanitair, extra kleedruimte voor excursies
 • (Privé)wellnesshut met sauna en jacuzzi
 • Gratis thee/koffie/koekjes na activiteit
 • Gezellige loungebar met haardvuur
 • De bevroren Arctic River, ideaal voor noorderlichtobservaties
 • Tärendö – in een klein dorpje, gelegen aan één van de grote Lapland rivieren – op ruim 100 km ten noorden van de “arctic circle”, middenin de beruchte Aurora Zone.

 

Hier opende in de zomer van 2018 een kleinschalige, warme lodge waar no-nonsense culinaire verwennerij integraal deel uitmaakt van je reisbeleving. Immens spectaculair naast de uitgestrekte, bevroren Tärendö River, met vrij uitzicht noordwaarts om het dansende noorderlicht te bewonderen, ligt hier een gezellige lodge met alle comfort in “the middle of nowhere”.

Uniek aan deze lodge is dat alle comfort vlot “binnen” bereik is via de verschillende vleugels: je speciale thermische kledij kan je makkelijk opbergen in je eigen locker, de supergezellige loungebar met aurora-terras – ideaal voor noorderlichtobservaties – én de wellness liggen allemaal binnenin het gebouw. Diners worden genomen in het restaurant met open haard. De River Lodge beschikt over 29 dubbele kamers met privé-sanitair.

Prijs

STANDAARDPROGRAMMA :

 •  dubbel standaard  : 1670 € pp
 •  single standaard  :   1875 € pp

EXTRAPROGRAMMA :

 •  dubbel standaard  : 1795 €  pp
 •  single standaard  :   1995 € pp

 

Vroegboekkorting bij reservatie voor 1 juni  2021 : – 50€ pp

Bij inschrijving is een voorschot van 400€ pp gewenst. Het saldo dient 40 dagen voor afreis betaald te worden. Blijken er reisrestricties te bestaan op het moment dat je afreis gepland is , dan is er een terugbetaling van de betaalde reissommen. Onder reisrestricties wordt verstaan :

 • je reist naar een land dat door de FOD Buitenlandse Zaken als ‘ rode’ bestemming gemarkeerd wordt
 • je reist af naar een bestemming waarvan zijn overheid België als ‘rode’ bestemming heeft gemarkeerd

 

Inbegrepen

 • Voorreisvergadering bij Neptune Reizen
 • Transfer Izegem – luchthaven en terug
 • Nederlandstalige begeleiding door Neptune Reizen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • Rechtstreekse vluchten 
 • Alle lokale transfers
 • Overnachting in de Arctic River Lodge in een standaardkamer ( 13m2) 
 • Maaltijden: ontbijtbuffet, warme lunch, ‘s avonds saladbar en 2-gangendiner 
 • Koffie, thee en berry juice na de activiteiten
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma
 • Kleine groep tijdens de activiteiten (12 personen)
 • Engels- en Nederlandstalige gidsen
 • Gebruik luxe-warme expeditiekledij van Bergans
 • Gebruik van winterboots, donshandschoenen en muts
 • Vrij gebruik van sneeuwrakketten, crosscountry ski’s en stepsledes
 • BTW, reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds reizen

Niet inbegrepen

 • Verzekeringen
 • Fooien voor de gids en chauffeurs
 • Persoonlijke uitgaven
 • Upgrade naar een standaard plus kamer (17m2) aan 45€ pp
 • lokale optionele verzekering afkoop eigen risico aan 60SEK/pp/dag bij sneeuwscooteren (eigen risico bedraagt standaard 12000SEK bij schade)

 

OPTIONELE EXCURSIES  

(prijzen per persoon)

 • volle dag husky (5 u) aan 190€
 • bezoek aan het Icehotel aan 180€
 • lange sneeuwscooter dagtocht met gedeelde scooter aan 220€
 • lange sneeuwscooter dagtocht met scooter in single gebruik aan 330€
 • noorderlicht tocht in slede van sneeuwscooter aan 70€
 • noorderlicht sneeuwschoenwandeling aan 70€
 • bezoek van rendieren in slede van sneeuwscooter aan 95€
 • multidag ( husky wandeling, Lapse lunch en ijsbuggy rijden) aan 110€
 • overnachting in glazen tipi ( aurora hide away ) aan 160€ per hideaway
 • privé huur van de jacuzzi ( prijs per jacuzzi , max 6 personen, per uur) aan 80€

Interesse in deze reis?

Reisaanvraag

Groepsreis Lapland 2022