VOLZET

Groepsreis Vietnam 2023

VOLZET Wachtlijst mogelijk

Hoogtepunten

Korte reisbeschrijving

Exotisch, cultureel, natuurrijk … Vietnam is een bestemming met voor ieder wat wils. Tijdens deze rondreis kijk je je ogen uit in het schilderachtige Halong Bay, maak je kennis met een 4.000 jaar oude cultuur en eet je overal de heerlijkste gerechten. Vietnam is natuurlijk ook hét land waar je nog steeds Franse invloeden kunt vinden in Hanoi en waar de vele brommertjes het straatbeeld kleuren. Ook de keizerlijke stad Hué spreekt tot ieders verbeelding.

Programma

Dag 1: Amsterdam – Hanoi

Vertrek vanuit Izegem naar Schiphol voor de vlucht naar Hanoi.

Dag 2: Hanoi

Bij aankomst in Hanoi wacht de lokale gids ons op en neemt hij ons mee op ontdekking in de stad. Een rit met een riksja laat je op een unieke manier kennismaken met het oude Hanoi. Overnachting in Flower Garden Hotel ***

avondmaal 

Dag 3: Hanoi – Hoa Lu – Hanoi

We starten de dag met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur. Tijdens een wandeling door het omringende park heb je de tijd om te genieten van de prachtige architectuur. Na het middagmaal ontdek je tijdens een rustige fietstocht de omgeving van het Van Long Nature Reserve. Hierna stappen we op een bootje voor een ontspannende tocht tussen de rijstvelden en over slingerende kanaaltjes. Neem in Hoa Lu, de oude hoofdstad van Viëtnam, zeker de tijd om de schoonheid van deze stad optimaal te ervaren. In de late namiddag keer je terug naar Hanoi. sluit je dag af met een voorstelling in het water poppentheater. Overnachting in Flower Garden Hotel ***

ontbijt, middagmaal

Dag 4: Hanoi – Halong

Na het ontbijt is het tijd om de stilte van de Baai van Halong op te zoeken. Door de vaak eindeloze rijstvelden rijd je van Hanoi naar Halong. Hierna wacht je een unieke ervaring. Met een watervliegtuig vlieg je boven één van de zeven natuurlijke wereldwonderen, de baai van Halong. Vervolgens ga je aan boord van de L’Azalée Deluxe Cruise***, waar je ook de nacht doorbrengt.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

Dag 5: Halong – Hanoi – Lao Cai

Na het ontbijt geniet je een laatste keer van de prachtige natuur. Nadien keer je terug naar Hanoi waar de nachttrein naar Lao Cai op je staat te wachten. Overnachting op de nachttrein.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

Dag 6: Lao Cai – Sapa

In de vroege ochtend kom je aan op het station van Lao Cai en trek je verder het binnenland in. Onderweg bezoek je nog een typische lokale markt. Nadien rijden we verder naar Sapa, onze eindbestemming voor vandaag. Overnachting in hotel Victoria Sapa***.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

Dag 7: Sapa

Vandaag ontdek je de natuurlijke schoonheid van Sapa en zijn omgeving. We maken hier kennis met het leven van de plaatselijke minderheden zoals de zwarte Hmong. De rijstvelden in de vallei reiken zo ver het oog zien kan. Nadien keer je via Lao Cai terug naar Sapa. Overnachting in hotel Victoria Sapa***.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

Dag 8: Sapa – Hanoi 

Vandaag brengt de reis je terug naar Hanoi. Vrije namiddag. Overnachting in het Flower Garden Hotel***.

ontbijt, middagmaal

Dag 9: Hanoi – Hué

Vroeg vertrek met ontbijtbox naar de luchthaven voor je vlucht naar Hué. Je ontdekt de door UNESCO beschermde oude stad van Hué. We brengen een bezoek aan Xuan Vien Tieu Cung Garden House, een van de hoogtepunten van de reis! We komen in deze authentieke, oude huizen alles te weten over hun gewoontes en tradities, uitgelegd door een lokale inwoner. Ook het museum voor antiquiteiten en de voormalige keizerlijke citadel zijn zeker een bezoek waard. De lunch van vandaag wordt er een zeer bijzondere. Een wandeling langs de Parfumrivier en de Dong Ba markt is de ideale afsluiter van deze dag. Overnachting in het EMM Hotel Hué ***.

ontbijt, middagmaal

Dag 10: Hué – Hoi An

We beginnen de dag met een wandeling in het Bach Ma Nationaal Park. Vervolgens bezoeken we de historische ruïnes van My Son uit het Cham tijdperk. Nadien reizen we verder naar Hoi An. Overnachting in het Victoria Hoi An***.

ontbijt, middagmaal

Dag 11: Hoi An

We ontdekken vandaag het schilderachtige havenstadje Hoi An. Doordat de oude binnenstad beschermd werd door UNESCO kan je hier uitzonderlijk goed bewaarde handelshuizen terugvinden waar we zowel Vietnamese, Japanse, Chinese als Franse architectuur kunnen bewonderen. In de namiddag kan je optioneel deelnemen aan een fietstocht door het platteland, inclusief lunch die bereid wordt door een lokale familie. Je kan er ook voor kiezen om rustig te relaxen in het hotel, dat aan het strand gelegen is. Overnachting in het Victoria Hoi An***.

ontbijt

Dag 12: Hoi An – Danang – Can Tho

Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven van Danang voor een binnenlandse vlucht naar Can Tho, de grootste stad in de Mekong delta en ideale uitvalsbasis om de waterwegen rond de stad te bezoeken. Overnachting in Victoria Can Tho***

ontbijt, middagmaal

Dag 13: Can Tho – Mekongdelta – Ho Chi Minhstad

Vanochtend vroeg uit de veren voor een bezoek aan de beroemde drijvende markt van Cai Rang. Je bent getuige van de bedrijvigheid en de onderhandelingsskills van de lokale handelaars. Een boottocht op de Mekong delta mag uiteraard niet ontbreken. Het geeft je een beeld van het leven langs de oevers. Je stopt bij een steenbakkerij, een bedrijfje dat kokosnoten verwerkt en een mattenweverij. We houden even halt om te proeven van vers fruit en thee. De tocht gaat verder met een fietstocht langs rijstvelden en groentetuinen. Nadien keer je terug naar de stad. Overnachting in EMM Hotel Saigon***.

ontbijt, middagmaal

Dag 14: Ho Chi Minhstad – Cao Dai & Chu Chi – Ho Chi Minhstad

In Tay Ninh, het centrum van de Cao Dai-religie, breng je een bezoek aan de felgekleurde kathedraal. Nadien zetten we koers naar het ondergrondse tunnelnetwerk van Cu Chi. Tijdens de Vietnamoorlog was dit netwerk meer dan 200km lang en waren de tunnels op bepaalde plaatsen zelfs 3 tot 4 meter diep. Overnachting in EMM Hotel Saigon***.

ontbijt, middagmaal

Dag 15: Ho Chi Minhstad – Amsterdam

Na het ontbijt ga je op verkenning in de stad en bezoek je het voormalige postkantoor, de Vinh Nghiem Pagoda, een van de beroemdste en belangrijkste pagodes voor het boeddhisme in Vietnam en de drukke Ben Thanh Markt waar je nog een laatste souvenir op de kop kan tikken: van handwerk tot Vietnamese specialiteiten. Rit naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Schiphol. Aansluitende transfer met onze bus terug naar Izegem.

ontbijt

Accommodatie:

 • 2n in Hanoi in Flower Garden Hotel***
 • 1n in Halong aan boord van de L’Azalée Deluxe Cruise***
 • 1n aan boord van de nachttrein
 • 2n Sapa in hotel Victoria Sapa***
 • 1 n in Hanoi in Flower Garden Hotel***
 • 1n in Hué in het EMM Hotel Hué***
 • 2n in Hoi An in het Victoria Hoi An***
 • 1n in Can Tho in Victoria Can Tho***
 • 2n Ho Chi Minhstad in het EMM Hotel Saigon***

Prijs

 • 2-persoonskamer: € 2.620 p.p.
 • 1-persoonskamer: € 3.060 p.p.

Min. 20  max. 25 deelnemers.

Annulatievoorwaarden bij ons op kantoor.

Een goede fysieke conditie is noodzakelijk.

Inbegrepen

 • Begeleiding door medewerker van ons kantoor en lokale Nederlandstalige gids
 • Transfer per autocar vanuit Izegem naar de luchthaven (Amsterdam) en terug
 • Internationale vluchten met Emirates
 • Binnenlandse vluchten Hanoi – Hué / Danang – Can Tho
 • Nachttrein Hanoi – Lao Cai in een 4-persoons slaapcoupé
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airco
 • Alle overnachtingen
 • 13x ontbijt, 11x middagmaal, 5x avondmaal
 • Bezoek aan Hanoi, Hoa Lu,  Cao Son markt , Sapa , Hué, My Son, Hoi An, Ho Chi Minhstad, de drijvende markt van Cai Rang, de Mekong delta, het tunnelnetwerk van Cu Chi en Tay Ninh
 • Riksjatocht in Hanoi en toegangsgelden voor het poppentheater
 • Vlucht met watervliegtuig over Halong Bay ( 25min)

Niet inbegrepen

 • Fooien voor de gids en de chauffeur
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘ inbegrepen’
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Verzekeringen :
  • Annulatieverzekering aan 5.75 % van de reissom
  • Volledige reisverzekering (annulatie + bijstand + bagage) aan 7.75% van de reissom

Interesse in deze reis?

Reisaanvraag

Groepsreis Vietnam 2023