Laatste 2 plaatsen !

Begeleide Groepsreis Peru 2024 met Neptune Reizen

Hoogtepunten

Korte reisbeschrijving

In september 2024 vertrekken we op 17-daagse groepsreis naar Peru. Hoogvlakten, kleurrijke koloniale steden, Inca-geschiedenis en een rijke flora en fauna bepalen het decor van dit mystieke Zuid-Amerikaanse land in de Andes. We maken kennis met de Inca-cultuur, bezoeken Incahoofdstad Cuzco en bewonderen het historische Machu Picchu. We gaan op zoek naar gigantische condors boven de Colca-canyon en spotten de dieren bij de Ballestaseilanden.

Programma

Bezienswaardigheden Peru:

 • Verkenning Lima, Unesco Werelderfgoed
 • Paracas met walvissen, dolfijnen en zeeleeuwen
 • Condors spotten boven de Colca-canyon
 • Verblijf in de Witte Stad Arequipa
 • Drijvende rieteilanden op Titicacameer
 • Inca-hoofdstad Cuzco
 • Machu Picchu, verloren stad van de Inca’s

 

Dag 1: Lima
11 september 2024

Vanuit Izegem vertrekken we met onze bus naar de luchthaven van Amsterdam / Schiphol. KLM brengt ons met een rechtstreekse vlucht naar Lima. Bij aankomst staat onze lokale gids ons op te wachten en worden we naar ons hotel te Lima gebracht. De Peruaanse hoofdstad is een moderne metropool vol geschiedenis, die momenteel toch wat culturele en economische veranderingen ondergaat.

 • Accommodatie: Tierra Viva Miraflores Centro

 

Dag 2: Lima
12 september 2024

Halve dag rondleiding Modern en Koloniaal Lima
Transfer naar het historische centrum van Lima, UNESCO Werelderfgoed. We bezoeken de San Francisco kerk die wordt beschouwd als het beste voorbeeld van de “Lima Baroque” stijl. We wandelen langs het hoofdplein met de kathedraal, het presidentieel paleis en het aartsbisschoppelijk paleis. Op de terugweg naar het hotel passeren we het archeologische centrum Huaca Pucllana. Een bezoekje aan het Parque del Amor (Liefdespark), met een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan, staat ook nog op onze planning. Terugkeer naar het hotel.

 • Accommodatie Tierra Viva Miraflores Centro

 

Dag 3: Lima – Paracas
13 september 2024

Wandeling naar Barranco en vertrek naar Paracas
We wandelen door de Barranco-wijk, de meest kleurrijke en artistieke wijk van Lima, met bars, restaurants, koloniale huizen en ambachtelijke winkels. Steek de “Brug der Bezienswaardigheden” over en voel de energie van het oude Lima!
In de namiddag reizen we af naar Paracas, een klein slaperig vissersdorpje aan de Peruaanse kust en de thuisbasis van een van de meest indrukwekkende natuurevenementen ter wereld. De Ballestaseilanden (Isla Ballestas) zijn een groep kleine eilanden waar zeeleeuwen op vis jagen door ze naar het wateroppervlak te sturen. Daarna duiken een miljoen zeevogels als een torpedo het water in om hun geluk te testen.

Overnachting in het hotel.

 • Accommodatie Paracas Sunset Hotel

 

Dag 4: Paracas – Nazca
14 september 2024

’s Ochtends excursie Ballestas Eilanden.
Vandaag genieten we van een excursie naar de indrukwekkende Ballestas Eilanden. Het zijn mooie kale, grillige rotseilanden die een grote trekpleister vormen vanwege de grote populatie zoogdieren en vogels. Er leven veel zeeleeuwen, pelikanen en (Humbold) pinguïns.
Na deze ochtendexcursie vertrekken we richting Nazca. Onderweg houden we even halte aan de
Huacachina Laguna, een prachtige oase omringd door duinen, palmbomen en kleurrijke huizen.

 • Accommodatie Casa Andina Standard Nazca

 

Dag 5: Nazca
15 september 2024

’s Ochtends bezoek aan Chauchilla begraafplaats en Cantalloc
’s Namiddags vlucht over de Nazca lijnen
Onze transfer brengt ons naar de Chauchilla begraafplaats, een belangrijke pre-Inca necropolis. Sommige bronnen relateren het aan de oude Wari-cultuur en andere aan de Nazca-cultuur. De begraafplaats toont overblijfselen van de oude beschaving, aardewerk, textiel en mummies. We vervolgen de tour naar de Cantalloc aquaducten. Deze 46 aquaducten hebben spiraalvormige ventilatieputten en zijn gebouwd door het Nasca volk. Deze zorgden voor de watervoorziening van de stad Nasca en de omliggende velden, waardoor katoen, bonen, aardappelen en maïs konden worden verbouwd in dit dor gebied.
Daarna volgt onze vlucht over de Nazcalijnen waar we de 12 klassieke geogliefen bekijken die de woestijn versieren: de walvis, de trapeziums, de astronaut, de aap, de hond, de condor, de spin, de kolibrie, de jan-van-gent/flamingo, de papegaai, de handen en de boom.

 • Accommodatie Casa Andina Standard Nazca

 

Dag 6: Nazca – Arequipa
16 september 2024

Vandaag zetten we onze dagreis voort naar Arequipa. Bij aankomst worden we naar ons hotel in Arequipa gebracht.

 • Accommodatie Tierra Viva Arequipa Plaza

 

Dag 7: Arequipa
17 september 2024

Stadswandeltour en Santa Catalina Klooster
Onze wandeltour start vanaf het Carmen Alto uitkijkpunt, vanwaar we een panoramisch uitzicht hebben over de stad. We gaan verder naar de traditionele wijk Yanahuara, omringd door archeologische overblijfselen en waar zich een van de vlaggenschipkerken van de cusqueña mestizo kunst bevindt. Van daaruit worden we naar het centrum van de stad gebracht voor een bezoek aan het Grote Plein, de Compañía de Jesús Kerk, de Kathedraal en het authentieke historische Santa Catalina Klooster, gebouwd in 1579.

 • Accommodatie Tierra Viva Arequipa Plaza

 

Dag 8: Arequipa – Colca
18 september 2024

We laden onze batterijen op met een ontbijt in het hotel voordat we de stad verlaten via Yura. Deze route wordt gekenmerkt door zijn ruige landschap, heuvels en kliffen. De rit gaat verder naar het Pampa Cañahuas Reserve, een uitgestrekte grasvlakte waar vicuña’s kunnen worden gespot. We rijden via Vizcachani en Pampa de Toccra naar de krater van de vulkaan Chucura. Nog even verder bereiken we dan de Mirador de los Andes in Patapampa, een prachtig uitkijkpunt op 4.800 meter boven zeeniveau en met een indrukwekkend uitzicht op de vulkanen rondom Arequipa.
In de namiddag kunnen we uitrusten in het hotel of optioneel de warmwaterbronnen van “La Calera” bezoeken.

 • Accommodatie Estancia Pozo Del Cielo

 

Dag 9: Colca – Puno
19 september 2024

Colca Canyon: condors spotten
Na het ontbijt vertrekken we naar Condor’s Cross, de ideale plaats in de Colca-canyon om de grote condors boven de vallei te zien zweven.
Op weg naar Chivay bezoeken we de dorpen Pinchollo, Maca, Achoma en Yanque, maar maken we ook een stop aan de uitkijkpunten Antahuilque en Choquetico om memorabele foto’s te maken. Om Puno te bereiken, brengt de weg ons door Patahuasi. Onderweg zal u kunnen genieten van prachtige Zuid-Amerikaanse landschappen.
Na deze verbazingwekkende reis komen we aan in ons hotel in Puno en genieten we van een welverdiende rust.

 • Accommodatie Hacienda Plaza De Armas Puno

 

Dag 10: Puno
20 september 2024

Uros eilanden, Sillustani en Atuncolla
Vandaag bezoeken we de drijvende Uroseilanden. De Uroseilanden zijn kunstmatige eilanden die zich bevinden op het Titicacameer in de regio Puno in Peru. Het volk van de Uros bouwde deze eilanden oorspronkelijk om de Inca’s te ontvluchten. De Inca’s domineerden op dat moment namelijk het vasteland.
Ook een bezoek aan Sillustani staat op ons programma. Sillustani is een pre-Inca-begraafplaats aan de oevers van het Umayo-meer, eveneens in de buurt van Puno. De graven, die boven de grond zijn gebouwd in torenachtige structuren, worden chullpas genoemd.
Vervolgens bezoeken we Atuncolla, een stadje met 5000 inwoners, gelegen aan de kust van het Titicacameer, waar we kennismaken met de bewoners en hun gewoonten en landbouwproducten.
Terugkeer naar het hotel in Puno.

 • Accommodatie Hacienda Plaza De Armas Puno

 

Dag 11: Puno – Cusco
21 september 2024

Tijdens onze transfer naar Cusco maken we een eerste tussenstop aan Abra la Raya, het hoogste punt tussen Puno en Cusco op zo’n 4338 meter. Na de lunch in de stad Sicuani, vervolgen we de tour naar de Raqchi ruïnes om de tempel van Wiracocha, de Zonnegod van de Inca’s, te bezoeken. De volgende stop is de stad Andahuaylillas, met als topattractie de Andahuaylillas Kerk, vanwege de hoge kwaliteit van de kunstwerken die deze herbergt.

▪ Accommodatie Xima Cusco

 

Dag 12: Cusco
22 september 2024

Namiddag stadstour, Sacsayhuamán en Qenqo
We wandelen met onze lokale gids door de Inca-hoofdstad Cusco. We bezoeken o.a. het Santo Domingo-klooster, gebouwd op de grondvesten van de Inca Coricancha tempel, gewijd aan de verering van de zon. We trekken de heuvels boven Cusco in om de ruïnes van het fort van Sacsayhuamán te bezoeken, waarbij de imposante muren een prachtig panoramisch uitzicht bieden over Cusco. Eveneens bezoeken we ruïnes van de tempel en het amfitheater van Qenqo, gelegen in de Heilige Vallei. Op de terugweg naar het hotel stoppen we bij het beeld van “Cristo Blanco” waar we tevens kunnen genieten van een panoramisch uitzicht over Cusco.

 • Accommodatie Xima Cusco

 

Dag 13: Cusco – Aguas Calientes
23 september 2024

We worden naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht waar we aan boord stappen van de Expeditietrein naar Aguas Calientes. Bij aankomst is een transfer voorzien naar ons hotel. Vrije tijd.

 • Accommodatie Hatun Inti Classic

 

Dag 14: Machu Picchu – Cusco
24 september 2024

Bezoek aan Machu Picchu
In de voormiddag en na een korte busrit staat een bezoek aan één van de hoogtepunten van Peru op onze agenda: Machu Picchu. Deze site , die als heiligdom en rustplaats diende voor Inca Pachacuti, werd door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en is ook een van de nieuwe zeven wereldwonderen.
Na dit bezoek reizen we terug naar Aguas Calientes om daar terug aan boord te gaan van
de Expeditietrein richting Ollantaytambo met aansluitende transfer naar Cusco, waar we terug overnachten.

 • Accommodatie Xima Cusco

 

Dag 15: Cusco – Urubamba – Cusco
25 september 2024

Hele dag excursie Heilige Vallei
We bezoeken de archeologische overblijfselen van Maras en Moray. Maras is een indrukwekkend complex van zoutterrassen. De archeologische site van Moray bestaat uit mysterieuze concentrische cirkelvormige terrassen van wel 80 meter diep. Daarna richting Ollantaytambo voor een bezoek aan het groot archeologisch Inca-complex en de Inca-ruïnes, met een aansluitende wandeling door het dorp. Na het bezoek reizen we terug naar het hotel in Cusco.

 • Accommodatie Xima Cusco

 

Dag 16 & 17: Cusco – Internationaal vertrek
26 & 27 september 2024

Transfer naar de luchthaven van Cusco voor een binnenlandse vlucht van anderhalf uur naar Lima, om van daaruit intercontinentaal met KLM terug te vliegen naar Amsterdam. Na landing staat onze autocar ons op te wachten voor de rit terug naar Izegem.

 

Belangrijke info:

 • Tijdens deze rondreis bezoeken we plaatsen die hoger dan 2.000 meter zijn gelegen. Vanaf deze hoogte kun je geconfronteerd worden met ‘hoogteziekte’: misselijkheid, slapeloosheid, gebrek aan eetlust of hoofdpijn. Dit kan de reis fysiek wat zwaar maken. Voor deelname aan deze groepsreis is het noodzakelijk dat je over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat je volledig zelfredzaam bent.
 • Een normale basisconditie en een goede mobiliteit zijn noodzakelijk. Je kunt goed en lang lopen en hebt geen moeite met traplopen. Bovendien kun je zelfstandig of met een beetje hulp van een reisgenoot (binnen dezelfde boeking) in en uit vliegtuig, bus, trein, boot e.d. stappen. Onze rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Prijs

Op basis van een tweepersoonskamer : 4500€

Op basis van een eenpersoonskamer : VOLBOEKT

 

Reis gegarandeerd bij 20 deelnemers.

Inbegrepen

 • Voorreisvergadering
 • Bustransfer van Izegem naar Schiphol en terug
 • Begeleiding door medewerker van ons kantoor
 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vlucht van Cusco naar Lima
 • Alle transport zoals vermeld in de reisbeschrijving
 • Accommodatie op basis van tweepersoonskamers
 • Rondreis op basis van halfpension
 • Privé services met lokale Engelssprekende gidsen
 • Bootexcursie naar Ballestas
 • Treintickets Ollantaytambo – Machu Picchu – Ollantaytambo met Perurail Expedition
 • Entreegelden voor de bezienswaardigheden zoals vermeld in de reisbeschrijving

Niet inbegrepen

 • Alcoholische en niet-alcoholische dranken tijdens de maaltijden
 • Maaltijden niet in het reisschema vermeld
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • Annulatie-en of bijstandsverzekering

Interesse in deze reis?

Reisaanvraag

Begeleide Groepsreis Peru 2024 met Neptune Reizen