Citytrip New York

De bruisende metropool New York wordt ook wel ‘City that never sleeps’ genoemd. Bekende bezienswaardigheden als Central Park, Times Square en het Vrijheidsbeeld ben je vast wel eens tegengekomen in films en tv-series. De meest bekende stad van Amerika is dan ook de ultieme bestemming voor een citytrip. Ga tijdens een citytrip New York shoppen op Fifth Avenue, bezoek een musical op Broadway en proef de kleurrijke donuts.

Weekendje New York

Washington mag dan de hoofdstad van de Verenigde Staten zijn, New York is ‘The City of all city’s’. Ervaar het zelf tijdens een weekendje in New York en begin met te genieten van het uitzicht op Times Square. Bezoek hier tijdens een citytrip in New York een leuke show in een van de vele theaters. Beklim de 354 trappen van het Vrijheidsbeeld en geniet als beloning van het weidse uitzicht over de skyline van ‘The Big Apple’.

Om de culturele diversiteit van de stad (letterlijk) te proeven moet een bezoekje aan Chinatown op Manhattan ook op de planning staan: de grootste Chinese wijk buiten China. Voor een beetje rust op deze citytrip is een picknick in het groen van het meest bezochte park van de Verenigde Staten, Central Park, een echte aanrader. Kortom, aan bezienswaardigheden geen gebrek in New York!

De beroemde skyline van New York

Een citytrip New York staat bij velen hoog op het verlanglijstje. De meest beroemde stad van Amerika ligt bezaaid met bezienswaardigheden die je vast herkent uit films en tv-series. De eerste kun je al bewonderen vanuit het vliegtuigraampje: het Vrijheidsbeeld.

En op weg naar het hotel van TUI komt ook de indrukwekkende skyline van New York in zicht. De futuristische skyscrapers en de Brooklyn Bridge doen het samen goed op vakantiefoto’s. Vooral het One World Trade Center en de Empire State Building springen in het oog in de skyline. Het Empire State Building kun je zelfs beklimmen voor een panoramisch uitzicht op New York. Vooral ’s avonds, als het hele gebouw verlicht is, is dat indrukwekkend.

Stadstour door New York

De volgende dag begin je een citytrip New York natuurlijk in Central Park. De locals doen dat door in het groene stadspark een rondje te joggen, fietsen of wandelen. Rondom het park liggen vele cafe’s waar je ontbijt met vers gezette koffie en kleurrijke donuts. Even snel douchen in het hotel van TUI en vervolgens de gele taxi in op weg naar Fifth Avenue. Hier moet je zijn om bij Prada en Dior te (window-)shoppen. Maar aan deze brede boulevard kun je ook het statige Plaza Hotel (bekend van de film Home Alone) bekijken. Of het Guggenheim Museum bezoeken en werken van Picasso en Chagall bekijken.

Een avondje uit op Times Square

In de avonduren kun je tijdens een citytrip New York niet om Times Square heen. Dit autovrije plein wordt omringd door hoge gebouwen met allerlei neonlichten en schermen waar bekende merken hun reclames op laten zien. De vele taxi’s die er rondrijden, winkels en restaurants maken het decor compleet. Op Times Square kijk je je ogen uit.

Na een typisch Amerikaans diner met een hamburger en frietjes is het tijd om naar Broadway af te zakken. Op deze boulevard kun je de meest beroemde musicals bekijken of een comedyshow bijwonen. Bij TUI kun je zelfs verblijven in een luxe hotel op loopafstand van Broadway en Times Square. Na een inspirerende avond plof je neer in het comfortabele kingsize bed in het hotel van TUI.

Interesse?

Reisaanvraag

Citytrip New York