Cruise Noorse fjorden vanuit Amsterdam

Een cruiseavontuur naar de Noorse fjorden en idyllische gletsjermeren, wie droomt er niet van? Omdat je met Holland America Line vanuit Amsterdam vertrekt, bereik je het ongerepte Noorwegen bovendien al na één dag varen. En aan boord van de Rotterdam reis je ook nog eens met hun allernieuwste vlaggenschip.

Cruise Noorse fjorden vanuit Amsterdam | Neptune Reizen - Reisbureau Izegem

Cruise Geirangerfjord

Loodrechte bergwanden en reusachtige watervallen drijven je schip voorbij. Terwijl de rivieren zich een weg kronkelen door de bossen, strekken de meren zich verder uit dan het oog reiken kan. Geen wonder dat deze door de Geirangerfjord gevormde meesterwerken werden uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed.

En wanneer een rubberen expeditieboot je tot dicht bij de watervallen brengt, of je met een kajak tussen de steile kliffen peddelt, weet je het zeker: het Geirangerfjord moet zowat de allermooiste plek van Scandinavië zijn.

Geiranger - Cruise Noorse fjorden vanuit Amsterdam | Neptune Reizen - Reisbureau Izegem

Kasteelachtig Alesund

Een ander hoogtepunt is visserstad Alesund, voor een groot deel afgebrand in 1904, maar kleurrijk heropgebouwd in art nouveaustijl. Met kasteelachtige torentjes, spitse gevels en een sprookjesachtige sfeer.

Wie zin heeft in een iets actievere excursie, kan hier heerlijk wandelen of mountainbiken. Beklim de 418 traptreden naar de top van de Aksla-berg en word beloond door een spectaculair uitzicht over de Sunnmøre Alpen.

Combineren met een andere cruise naar Noord Europa?

Combineren met de culturele parels van Noord-Europa? Maak er één groot avontuur van met zowel de Noorse fjorden als de Baltische Zee, met onder andere Helsinki, Kopenhagen, Tallin en Stockholm.

Interesse?

Reisaanvraag

Cruise Noorse fjorden vanuit Amsterdam