Reisverslag Senegal met TUI

Onlangs ging onze collega Lien op studiereis naar Senegal met TUI om daar de hotels en de experiences en belevenissen te ontdekken. Dit West-Afrikaanse land is goed op weg om een van de topbestemmingen voor winterzonvakanties en zomervakanties te worden.

Reisverslag Senegal met TUI | Neptune Reizen - Reisbureau Izegem
Reisverslag Senegal met TUI | Neptune Reizen - Reisbureau Izegem
Reisverslag Senegal met TUI | Neptune Reizen - Reisbureau Izegem
Reisverslag Senegal met TUI | Neptune Reizen - Reisbureau Izegem

Met TUI naar Senegal

Na een vlucht van ongeveer 7 uur met TUIFly land je vanuit Brussel op de luchthaven van Dakar Blaise Diagne. Na het verlaten van de luchthaven komt het Afrika je al tegemoet: je rijdt door straten vol authentieke lokale huisjes, mensen die samenkomen, typische winkeltjes, eetstalletjes, marktjes en natuurlijk de talrijke Baobab-bomen. Je doet meteen heel veel indrukken op die je een eerste kennismaking met het Afrikaanse continent geven.

Tal van excursiemogelijkheden

Er zijn verschillende prachtige resorts en hotels te vinden, waaronder de nieuwe RIU Baobab, hotel Neptune met typische architectuur en Lamantin Beach Resort & Spa. De komende jaren wordt het reeds bestaande aanbod nog verder uitgebreid. Dit maakt van Senegal de ideale bestemming voor een zonvakantie.

Ook op vlak van excursies en beleving vind je er zeker je ding: Een ontspannende boottocht op de Saloum-delta, een bezoek aan lokale dorpjes om de inwoners te leren kennen, een bezoek aan het slaveneiland Gorée, en een halve dag safari in het met dieren en baobabs omringde Bandia National Forest, zijn nog maar enkele van de mogelijkheden.

Safari Senegal

De safari in het Réserve de Bandia of Bandia National Forest is een ideale kennismaking met een Afrikaanse safari. Deze excursie van een halve dag is voldoende om je onder te dompelen in de Afrikaanse natuurpracht en als introductie in de wereld van het wild spotten. Je ziet er zebra’s, oryx, antilopen, aapjes, waterbokken, buffels, giraffen, struisvogels. Je spot er ook heel wat Baobabs.

Lien bezocht als excursie ook het prachtige en gezellige schelpeneiland Joal-Fadiouth: een buitengewoon eiland waar de grond gemaakt is met schelpen en waar het eiland en dorp met elkaar verbonden zijn door een 400-meter lange brug. Je vindt er vele winkeltjes, huisjes en je kan er zeker ook terecht voor lokale, ambachtelijke souvenirs. Terwijl je wandelt door de straatjes ontdek je er de couleur locale van Senegal samen met je gids.

Lamantin Beach Resort Senegal - Reisverslag Senegal met TUI | Neptune Reizen - Reisbureau Izegem

RIU Baobab

In Pointe Saréne staat het gloednieuwe RIU hotel RIU Baobab. Dit hotel ligt vlak aan het strand en de zee. Je komt terecht in je vertrouwde RIU-hotel, maar met de Afrikaanse touch. Dit hotel heeft ruime kamers met Afrikaanse decoratie, uitgebreide buffetten, verschillende à-la-carte restaurants en entertainment in typische Afrikaanse sfeer. Er is ook bijna dagelijks een TUI-host aanwezig. Dit hotel leent zich perfect voor een vakantie voor koppels, een reis onder vrienden of een geslaagde vakantie voor gezinnen met kinderen. Het hotel heeft 2 zwembaden, een poolbar en een aquapark met grote glijbanen.

Lamantin Beach Resort & Spa

Lamantin Beach Resort & Spa in Saly: in Lamantin ontdek je Senegal in stijl. Het hotel ligt direct aan het zandstrand en staat gekend voor luxueus logeren in Afrikaanse stijl. Je vindt er overal Afrikaanse decoratie als maskers, foto’s, rondavels met rieten daken. Het resort bestaat uit het Lamantin-gedeelte, verspreid in gebouwen doorheen de tuin, en het luxueuze Blue Bay-gedeelte vlak bij het strand, met moderne kamers en een uitzicht op het aparte zwembad. Ook kinderen zijn er welkom: Lamantin heeft een kinderclub en een leuk kinderbad. Het hotel is gelegen op 2 km van Saly.

Clubhotel Filaos & Hotel Le Saly

Clubhotel Filaos & Hotel Le Saly. Deze beide hotels liggen naast elkaar, in het centrum van de kustplaats Saly en direct aan het zandstrand. In het kleinschalige hotel Le Saly slaap je in een charmante bungalow met rieten dak in Afrikaanse stijl. Hier kan je relaxen aan het zwembad, dat omringd wordt door een tropische tuin of aan het strand. Beide hotels hebben animatie voor jong en oud. Ook sportievelingen kunnen hier terecht: Je kan gebruikmaken van de sportfaciliteiten en animatie van het naastgelegen Clubhotel Filaos. Net buiten het hotel vind je de handwerkmarkt van Saly, waar je leuke souvenirs kunt kopen.

Droom je ook van een vakantie naar Senegal?

Zin om zelf op reis te gaan naar deze veelzijdige Afrikaanse bestemming? Contacteer ons voor de reis die aansluit op jouw reiswensen!

Interesse?

Reisaanvraag

Reisverslag Senegal met TUI